Hoppa till sidans innehåll

För tränare och spelare


På länken nedan finns en bra Dansk handbollssida med bl.a. teckningar och animationer översatt till svenska.

http://www.dragoerhb.dk/s_index.html 

 

Gratis app förebygger knäskador

 knakontroll

Knäkontroll är namnet på en ny, gratis app för skadeförebyggande träning mot knäskador. Främre korsbandskador bland idrottande kvinnor kan minskas avsevärt genom att utföra ett förebyggande träningsprogram två gånger i veckan.

 

Appen innehåller filmade övningar som förebygger korsbandsskador och är en samproduktion mellan Folksam, Svenska Fotbollförbundet och SISU Idrottsböcker. Övningarna kan utföras av alla idrottsutövare. I appen kan du också läsa mer om studier kring knäskador.

 

Ladda ner appen för Android >> eller iPhone/iPad >>

 

Svenska Handbollförbundet kommer att, tillsammans med Folksam, starta ett knäkontrollprojekt under säsongen 2013-14. I ett knäskadeprojekt som bedrivits i Norge har korbandsskador bland idrottande kvinoor minskat med 50 % genom 15-20 minuter uppvärmning och knäkontroll. Läs mer om det norska projektet Att förebygga idrottsskador   >>

 

Åtgärdsprogram för funktionell rörlighet

Här finns ett åtgärdsprogram för funktionell rörlighet framtagen av amerikanska fotbollsförbundet som även är av nytta för handbollsutövare.

 

Instruktionsfilm

Här kan du se en 13 minuter lång instruktionsfilm som förklarar hur du närvaroregistrerar, administrerar och kommunicerar med ditt lag.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:50 Skribent: Tomas Hedström

Postadress:
Nordmalings HF - Handboll
Nordmalings Handboll, kansliet, Sportvägen 1
91431 Nordmaling

Kontakt:
Tel: 0730369335
E-post: This is a mailto link